El Lilo

Entre les persones que van configurant la història del nostre barri sempre hi ha algunes que destaquen una mica més, ara presentem un petit recull d’informació sobre un d’aquests veïns.

Carmel a la Vista segueix amb les exposicions sobre persones del nostre barri que significativament han participat en la configuració de la nostra història local.

El protagonista de la mostra actual és en Manuel Vázquez, conegut com Manolo pels seus amics, és a dir tothom, nascut a Ourense va arribar a Barcelona als anys seixanta, quan amb la Laura decideixen la formació de la seva família és quan estableixen la seva llar al Carmel.
El protagonista és realment un “personatge” del Carmel, en Baudilio Martínez, conegut popularment com el Lilo, veí del carrer Doctor Bové on va morir ja fa uns quants anys, va venir de Granada quan era un bebè. Inicialment va viure als “muros” del carrer Gran Vista, els que hi ha davant la cruïlla del carrer amb Doctor Bové.

Aprenent d’ebenista fuster, manobre de la construcció, operari de pintura i decoració, petit empresari. Finalment va entrar a treballar a la SEAT, on va haver de plegar per malaltia, va seguir al Patronat d’Esports de la Diputació de Barcelona a les instal·lacions de les Llars Mundet i finalment al Departament de Notificacions de l’Ajuntament de Barcelona.

Va ser actor, doble de pel·lícules, promotor d’activitats veïnals com la construcció del clavegueram fet directament per part dels veïns, socorrista al Martinenc, nadador i waterpolista amateur al Club Natació Catalunya on va deixar un petjada inoblidable fent de monitor i més que res d’animador, esportista nat, va jugar amb el Baronense, l’Atlético Calatrava i qualsevol activitat esportiva en que pogués col·laborar.

Ja ho veieu, un personatge dels que sempre voldrem recordar perquè sempre va voler estar orgullós de ser un veí que estimava al Carmel i la seva gent, el Lilo!.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *