La funció social del futbol

Recordant els partits de futbol a la plaça de Sant Jaume i la carretera del Carmel

A aquesta exposició no cal posar peus de foto, els retalls de diaris de l’època son més explicatius que qualsevol text, us recomanem la seva atenta lectura per veure la magnífica feina que van realitzar els nostres veïns per aconseguir el camp de futbol del Carmel.

Els anys setanta del segle passat van ser els de la transició des de un règim dictatorial a una democràcia parlamentària, aquest pas no va ser per generació espontània. Durant aquells anys la lluita antifranquista va arribar a la seva màxima intensitat. Aquesta oposició al règim es demostrava en tots els àmbits de la societat, entre ells un dels sectors més actius i importants van ser les organitzacions veïnals.
Els veïns es van organitzar de diferents maneres per reivindicar la millora dels seus barris, al Carmel, l’Associació de Veïns va jugar un paper fonamental. Fent costat a l’Associació també van haver altres iniciatives per exemple el paper jugat per les diferents entitats i grups del barri per aconseguir unes instal·lacions esportives pel barri.
Aquesta reivindicació era eminentment social, les instal·lacions esportives serveixen no només per a la pràctica esportiva, també és el lloc on persones de diferents orígens i condicions comparteixen interessos i treballen en equip en un objectiu comú. Més important encara és el paper de l’esport en la educació de la infància, els efectes pedagògics de l’esport amateur, on la competència no és la finalitat sinó l’estímul lúdic, és indiscutible.
La feina no ha acabat i volem agrair els que continuen la tasca, el dia a dia de la C.D. Carmelo, el manteniment de les instal·lacions, que cal millorar dia a dia, demanant a l’ajuntament la renovació de la gespa, l’adequació dels accessos per a vianants des dels jardins de Juan Ponce (parc de la Palmera) i totes les millores per a mantenir dignes unes instal·lacions que entre tots hem de protegir.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *